VENEZIA Interior Design of apartment in Berlin

Modern eco-style design of VENEZIA apartment –
share of wildlife in the middle of the European metropolis

Location: Berlin, Germany
Area: 138 sq.m.
Stylistics: Modern eco-style


Balance between decorative, unity with nature and sophistication – is it possible to combine in a modern interior? Answer: Yes! And we are presenting a new apartment project in Germany called “VENEZIA”.

The Berlin family travel a lot, but Venice has become a place of strength and inspiration for them. While designing an apartment renovation, the designers of the Cult Of Design repair studio in Lviv have taken the modern eco-style as their basis. The masters tried to combine natural wood, green spaces with irrigation system, exquisite copyright chandeliers and functional solutions for comfortable living for the whole family in one space. The atmosphere of the city on the water helped to recreate the apartments with natural wood from the Italian factory Riva1920, which for many years was the underwater structure of the Venice infrastructure, and thanks to it has a unique texture and excellent engineering properties.

Unusual solutions and their modern implementation,
or what is the surprise of the VENEZIA project?!

The story of modern eco-style interior design should probably start with the ideas that came to mind when planning the whole project. Taking into account the wishes of the customers, interior designers from Lviv used the principle of combining natural materials and extraordinary solutions. All the beauty begins with the corridor leading immediately to the combined living room and kitchen. The first thing that attracts attention is the unusual trees that sprout like a ceiling. The restrained monochrome design of the kitchen studio is filled with bright accents in the form of raw wood furniture and a massive chandelier with thousands of small lamps. The bright green is shaded by light wood and dark graphite panels.
The combination of white flooring, pastel-colored furniture, panoramic windows and dark contrasts made it possible to visually create a living space in the living room design.

The bedroom is dominated by dark graphite and light natural colors that create a cozy, intimate setting. The panoramic windows are partially covered by a wall that seems to have gotten wet in the rain. The room has a pleasant twilight. Bedroom design is unobtrusive and simple, with only decorative mirrors and round luminaires that add to the interior.

Children’s room is filled with rays of sun and light. To enhance the effect in the design of the nursery even found a place for a small hammock, which was very pleasant to the child. For decoration of walls the ecological materials from a tree from the Italian producer are used. The interior design seems pleasantly lively. The impression is that the walls and steel support the real wooden frame. By special design, the window of the children’s room faces the winter garden. The large amount of greenery acts soothingly. This made the space fresh and positive.

The monochrome design of the bathroom is diluted with black matte plumbing and green plants. There is nothing superfluous, everything is hidden in laconic cabinets. Round, streamlined bathtub, outdoor tropical shower are as natural as possible.

The result of the work of the Cult of Design team was a wonderful renovation of an apartment designed for a happy and harmonious life. The VENEZIA project is surprisingly suited to the spirit and taste of a German family. The price of interior design did not exceed the budget, and it also became a nice bonus.

+
Call me!